Szijjártó: Maďarsko v žiadnom prípade nepodporí oklieštenie suverenity v ochrane hraníc

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:14 • 2 min
Szijjártó: Maďarsko v žiadnom prípade nepodporí oklieštenie suverenity v ochrane hraníc

BUDAPEŠŤ - Ochrana hraníc je najdôležitejšou súčasťou národnej suverenity a Maďarsko preto v žiadnom prípade nepodporí návrh, ktorý by túto suverenitu oklieštil, vyhlásil dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf diplomacie o tom hovoril v súvislosti so summitom členských krajín Európskej únie, na ktorom budú hlavnými témami migračná kríza a boj proti terorizmu. Očakáva sa, že Európska rada vyzve Radu ministrov, aby čo najskôr preverila návrh Európskej komisie na zriadenie stáleho orgánu - Európskej pohraničnej a pobrežnej stráže (EPPS).

 

Szijjártó ale podotkol, že je možné súhlasiť s tým, že v prípadoch, keď krajina nedokáže ochrániť svoje hranice - ako napríklad teraz Grécko -, by na žiadosť daného štátu a s jeho súhlasom mohla existovať možnosť nasadiť na pomoc pri strážení hraníc spoločné európske sily. "V žiadnom prípade to však nie je možné riešiť oklieštením národnej suverenity," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies