Szijjártó: Maďarsko a Taliansko sú spojencami pri medzinárodnej bezpečnosti

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 19:25 • 2 min
Szijjártó: Maďarsko a Taliansko sú spojencami pri medzinárodnej bezpečnosti

BUDAPEŠŤ - Postoje Talianska a Maďarska k otázke migrácie sa síce líšia, spoločne však vystupujú v záujme medzinárodnej bezpečnosti, západobalkánskej stability i v boji proti terorizmu, povedal dnes šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó v Ríme pred schôdzkou s talianskym ministrom zahraničných vecí Angelinom Alfanom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI maďarský minister zdôraznil, že jeho krajina kladie dôraz na ochranu vonkajších hraníc. "Dali sme jasne najavo, že nikomu nedovolíme, aby ilegálne prekročil hranice Maďarska. Taliansko má iný postoj, v tejto otázke zrejme nedospejeme k dohode," dodal Szijjártó.

 

V súvislosti so západným Balkánom konštatoval, že situácia sa tam vyostruje, čo je možné riešiť urýchlením európskej integrácie.

 

Szijjártó dnes v rámci oficiálnej návštevy Talianska navštívil miesto januárovej tragickej nehody maďarského autobusu s gymnazistami pri meste Verona a v stredotalianskom regióne Marche mesto Tolentino, ktoré vlani v októbri zasiahlo zemetrasenie. Maďarský minister sa tam stretol s projektantmi, ktorí pracujú na obnove poškodenej katedrály sv. Benedikta. Maďarsko prispelo na obnovu sumou 150 miliónov forintov (484.621 eur).

 

"Medzi Talianmi a Maďarmi vládne hlboké priateľstvo, ozajstný priateľ sa ukáže v núdzi. Taliani nám pomohli pri najtragickejšej nehode maďarského autobusu v zahraničí, je teda prirodzené, že aj my pomôžeme v oblasti postihnutom zemetrasením," konštatoval šéf maďarskej diplomacie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies