Szijjártó ku kritike z USA: Spojené štáty sú priateľom Maďarska - počúvame ich

NETKY.SK • 8 Október 2014, 15:18 • 2 min
Szijjártó ku kritike z USA: Spojené štáty sú priateľom Maďarska - počúvame ich

BUDAPEŠŤ - Spojené štáty sú priateľom Maďarska, vyhlásil dnes v rozhovore pre denník Napi Gazdaság maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. V súvislosti s kritikou USA týkajúcou sa Maďarska šéf rezortu diplomacie dodal, že Maďarsko počúva hlas priateľov.

slovakia

left justify in out

Na nedávnu kritiku amerického prezidenta Baracka Obamu a bývalého prezidenta Billa Clintona reagoval Szijjártó slovami: "Tí, ktorí im povedali, že v Maďarsku platí všeobecné vládne obmedzovanie občianskych organizácií a je na ne vyvíjaný nátlak, nehovorili pravdu a zavádzali ich."
     

Obama na podujatí Clinton Global Initiative koncom septembra v New Yorku podotkol, že v niektorých krajinách sveta sa množia útoky voči občianskym organizáciám. "Od Maďarska až po Egypt občianska spoločnosť čoraz viac čelí nekonečnej regulácii a zjavnému zastrašovaniu," povedal prezident USA.
     

Podobnú kritiku postojov maďarskej vlády vyslovila aj štátna tajomníčka rezortu americkej diplomacie pre oblasť Európy Victoria Nulandová začiatkom októbra na fóre vo Washingtone. Túto kritiku však maďarský minister odmietol so zdôvodnením, že v regióne Maďarska žijú ľudia, ktorí majú radi slobodu, preto by nezniesli, keby ktokoľvek chcel túto slobodu obmedzovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies