Szijjártó: Krajiny V4 sú solidárne tým, že nevpúšťajú ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 10:49 • 2 min
Szijjártó: Krajiny V4 sú solidárne tým, že nevpúšťajú ilegálnych migrantov

BUDAPEŠŤ - Európska únia je zaujatá voči krajinám Vyšehradskej štvorky (V4) - vyhráža sa im disciplinárnym konaním namiesto toho, aby sa zamyslela nad tým, ako obnoviť bezpečnosť v Únii. Povedal to v nedeľu v rozhovore maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Tvrdenie, že krajiny strednej Európy nie sú solidárne s ostatnými členskými štátmi, označil šéf maďarskej diplomacie za klamlivé. "Práve tieto krajiny sú solidárne tým, že nevpúšťajú do Európy ilegálnych migrantov," zdôraznil minister. Spolupráca krajín V4 je podľa jeho slov v rámci EÚ najužšia a najúčinnejšia.

 

"V4 sa už stala svetovo známou značkou," podotkol Szijjártó, podľa ktorého štvorka v uplynulých rokoch dokázala udržať svoju dôležitosť, pretože politizovala na princípe zdravého rozumu a dokázala, že rozumnou hospodárskou politikou sa stala motorom ekonomického rozvoja. Pritom dokázala aj zastaviť prisťahovaleckú vlnu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies