Szijjártó: Je záujmom Maďarska čo najskôr doriešiť otvorené otázky s USA

NETKY.SK • 12 Január 2015, 16:41 • 2 min
Szijjártó: Je záujmom Maďarska čo najskôr doriešiť otvorené otázky s USA

BUDAPEŠŤ - Záujmom Maďarska je, aby otvorené záležitosti vo vzťahu k Spojeným štátom boli čo najskôr doriešené, vyhlásil dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI šéf rezortu na fóre Americkej obchodnej komory (AmCham) povedal, že k úspechu maďarskej zahraničnej politiky a stratégie vonkajšej ekonomiky sú potrebné vyrovnané vzťahy s USA v každej oblasti.
     

V hospodárskych a obranných otázkach sú maďarsko-americké vzťahy podľa jeho slov vynikajúce, jedine v oblasti politickej spolupráce existujú nedoriešené témy. "Obavy USA týkajúce sa Maďarska sú založené na niektorých prehnaných tvrdeniach," konštatoval Szijjártó.
     

Minister oznámil, že do niekoľkých týždňov začnú Američania realizovať v Maďarsku tri investície, ktoré vytvoria 500 nových pracovných príležitostí.
     

Maďarsko-americké vzťahy sa vyhrotili vlani v októbri po tom, čo USA oznámili zákaz vstupu na svoje územie maďarským vysokým štátnym úradníkom pre korupciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies