Sziget 2015 privítal 441-tisíc návštevníkov, tri festivalové dni boli vypredané

NETKY.SK • 18 August 2015, 13:46 • 2 min
Sziget 2015 privítal 441-tisíc návštevníkov, tri festivalové dni boli vypredané

BRATISLAVA - Sziget, ktorý sa skončil v nedeľu (16.8.) v neďalekej Budapešti, má za sebou jeden z najúspešnejších ročníkov.

slovakia

left justify in out

Multižánrový festival bol tento rok pestrý nielen programovou ponukou, ale aj vďaka návštevníkom a účinkujúcim. Sedemdňový festival navštívil rekordný počet fanúšikov – 441.000 z 95 krajín sveta, vystúpili umelci z 50 štátov.

 

Festival mal tento rok naozaj kvalitný a pestrý hudobný line-up. To sa odrazilo aj na návštevnosti – tri zo siedmich festivalových dní boli vypredané. Minuloročný úspech primäl organizátorov zvýšiť kapacitu a tento rok sa na festival zmestilo až 90.000 návštevníkov denne. Prvý úspech zaznamenal hneď v pondelok (10.8.) Robbie Williams.

 

 

 

 

Nápisy „vypredané“ svietili na festivalových pokladniach aj v piatok (14.8.) a v sobotu (15.8.), keď boli headlinermi Avicii, Kasabian, Kings Of Leon a Major Lazer. Okrem Maďarov patrili medzi najpočetnejšie skupiny návštevníkov fanúšikovia z Holandska, Veľkej Británie, Francúzska, Nemecka a Talianska.

 

 

Szigeťanov na ostrov však neprilákali len hudobné hviezdy. Organizátori každoročne pripravujú aj bohatý program indies, reggae, blues či world music. Zaujímavý a naozaj pestrý je aj nehudobný program s desiatkami miest ako napríklad cirkus, maďarská dedina, múzejná štvrť, Luminarium, Designzone, Artzone, športoviská, labyrint či vyhľadávaná Sziget pláž.

 

Sziget 2016 má už svoj dátum. Festival sa uskutoční od 10. do 17. augusta 2016 (od stredy do stredy). 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies