Szidi Tobias predstavila v Bratislave svoj nový album Johanka

NETKY.SK • 15 December 2014, 08:05 • 2 min
Szidi Tobias predstavila v Bratislave svoj nový album Johanka

BRATISLAVA - S novým štúdiovým albumom Johanka prichádza v týchto dňoch speváčka a herečka Szidi Tobias.

slovakia

left justify in out

Je v poradí šiestym v jej speváckej dráhe a piesne z neho predstavila v nedeľu večer (14.12.) s kapelou na koncerte vo Veľkom štúdiu RTVS. Album do života uviedol Milan Lasica. Novinka, ktorá vyšla v slovenskom vydavateľstve Pavian Records, ponúka 11 piesní. Sú nimi Hore nohami, Tvrdohlavá, To z nebe káně, Za lásku, Štyri besné psiská, Hát, to je taký..., Divá ruža, Přání, Édesanyám, Ušla by som a Nech sa deje. Hudba u všetkých piesní je dielom Milana Vyskočániho, texty sú z pera Petra Lipovského, po jednom pridali Milan Lasica a samotná speváčka. Na jednotlivých nahrávkach sa podieľalo až 26 hudobníkov, medzi nimi Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Milan Osadský, Marcel Comendant, Stano Palúch, Richard Šimurka a autor hudby Milan Vyskočáni. Album sa nahrával v štúdiu známeho českého hudobníka Davida Kollera v Mikulove.
      

Desať piesní z nového albumu ponúkla Szidi Tobias z pódia v priebehu koncertného večera. Publikum si vychutnávalo príjemnú, skoro komornú atmosféru, nové pesničky mali u divákov úspech. Neostalo však iba pri nich, Szidi ponúkla aj piesne z predchádzajúcich albumov. Z piateho albumu Ať se dobré děje, vydaného v novembri 2011, to boli Andělé, Vrána, Já bdím a rovnomenná Ať se dobré děje, Dala som milému, Jediná a Milovaná zo štvrtého albumu Do vetra, ktorý vyšiel v decembri 2010. Nechýbala ani pieseň Z plnejch plic, ktorá vyšla v novembri 2008 na treťom albume Pod obojím. 
      

Záverečným standing ovation si diváci vypýtali dva prídavky. Boli v podobe piesne Na hotelu v Olomouci z albumu Strážce plamene autorskej dvojice Petr Hapka–Michal Horáček z roku 2006 a skladby Tabák, pilka z albumu Ať se dobré děje.

 

Novinku Szidi Tobias uviedol do života Milan Lasica. "Rád som prijal pozvanie. Práve dnes som si prečítal správu o tomto novom albume, kde bolo napísané niečo v tom zmysle, že je to ďalšia spievajúca herečka. Mne to pripadá, keď sa povie spievajúca herečka, tak že by sme jej mali odpustiť, že ešte aj spieva," povedal s humorom jemu vlastným a dodal: "Myslím si, že to nie je ten prípad. Szidi Tobias keď je na javisku, je herečka, keď je na pódiu, je speváčka – v obidvoch prípadoch výnimočná. Želám tomuto albumu šťastnú cestu medzi ľudí, som trocha dojatý, lebo moja teta sa volala Jolanka. Dúfam, že sa ľuďom bude páčiť a keďže sme v rozhlase, trocha hlasnejšie poviem že dúfam, že sa bude v rozhlase aj hrať."
      

Szidi Tobias s kapelou už predstavila album 8. decembra v pražskom divadle Studio Dva na Václavskom námestí, kde ho do života uviedli Ivana Chýlková a Jan Kraus. Aj za pražský koncert si speváčka a jej kapela vyslúžili standing ovation. V ďalších dňoch predstaví Szidi Tobias svoj nový album v Brne a v Ostrave.
      

Herečka a speváčka Szidi Tobias vyštudovala herectvo na VŠMU. Už počas štúdia hosťovala v činohre SND, je členkou súboru Divadla Astorka Korzo '90. Účinkovala v šiestich filmoch, najnovší Marhuľový ostrov mal premiéru v apríli 2011. Okrem herectva sa venuje aj hudbe a spievaniu. Na svojom konte má šesť albumov. Debutový Divý mak vyšiel v roku 2001, Punto Fijo v decembri 2003 a v novembri 2008 tretí album Pod obojím. Spolupracovala aj na projektoch českej autorskej dvojice Hapka–Horáček. Na albume Strážce plamene, vydanom v roku 2006, spieva skladbu Na hotelu v Olomouci. Na autorskom albume Michala Horáčka Ohrožený druh z konca roka 2008 spieva Szidi dve skladby, Závoj tkaný touhami a Esik az esö, csendesen s kombinovaným česko-maďarským textom. V decembri 2010 vydala štvrtý štúdiový album s názvom Do vetra a v decembri 2011 vianočný album Ať se dobré děje. V decembri 2013 jej vyšiel CD Box 5 pohromade. Pred niekoľkými dňami pribudol šiesty album Johanka. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies