Szarka späť na Pasienkoch, na jar chce hrať za Slovan

NETKY.SK • 9 December 2013, 12:09 • 2 min
Szarka späť na Pasienkoch, na jar chce hrať za Slovan

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Ákos Szarka sa po piatich mesiacoch a skončení hosťovania v Dunajskej Strede vrátil do Slovana Bratislava.

slovakia

left justify in out

V prípade 23-ročného útočníka (nar. 24. 11. 1990) išlo o presun z mužstva, ktorému patrí po jesenných 19 odohraných kolách posledné 12. miesto, do zostavy lídra Corgoň ligy 2013/2014. Slovan získal v tomto ročníku najvyššej súťaže zatiaľ o 32 bodov viac ako tím zo Žitného ostrova. "Je super byť opäť doma, návrat späť medzi slovanistov ma veľmi teší. Chalani ma v kabíne milo privítali, potriasli sme si rukami a prehodili i zopár slov," citovala oficiálna internetová stránka "belasých" slová Szarku, ktorý v drese FK DAC strelil na jeseň dva góly. "Preč som bol iba pol roka, čo nie je až taký dlhý čas, takže sa v podstate nič výrazne nezmenilo."

Bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov zažil úspešný návrat: v drese Slovana skóroval dva razy v minulotýždňovej víťaznej tohtoročnej rozlúčke proti druholigovému Sencu (výsledok 6:2). "Teší ma, že sa mi podarilo streliť dva góly, hoci išlo iba o prípravný zápas. Bolo by skvelé, keby sa mi na ne podarilo nadviazať aj v ďalšej fáze ligovej súťaže," vyjadril sa 193 cm vysoký zakončovateľ Ákos Szarka. 

Vo futbalových kluboch tradične prichádza v prestupových obdobiach k zmenám v kádroch, cez zimnú prestávku sa to očakáva aj tentoraz. V Slovane budú tréneri rozmýšľať, s kým môžu rátať na jarnú časť. "Belasí" ako obhajcovia titulu majú šesťbodový náskok pred AS Trenčín a neradi by niekomu pustili svoje líderské postavenie. "Tieto veci sú stále otvorené a predpokladám, že sa budú riešiť až neskôr. Neviem, či so mnou tréner počíta a ak áno, aké by boli moje úlohy v tíme. Bol by som však veľmi rád, ak by som mohol nastupovať za Slovan aj v jarnej časti Corgoň ligy,“ dodal Szarka, ktorý hral v doterajšej seniorskej kariére aj za Petržalku, Senec a Dunajskú Stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona