Szarka si za brutálny faul na Kóňu nezahrá deväť mesiacov

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 16:48 • 2 min
Szarka si za brutálny faul na Kóňu nezahrá deväť mesiacov

BRATISLAVA - Futbalovému útočníkovi DAC Dunajská Streda Ákosovi Szarkovi udelila disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) nepodmienečný trest zastavenia činnosti na deväť mesiacov s účinnosťou od 5. apríla. Okrem toho bude musieť uhradiť pokutu vo výške 2000 eur. Szarka pyká za likvidačný faul na špílmachra FK Senica Tomáša Kóňu v ligovom súboji 25. kola.

slovakia

left justify in out

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Kóňa utrpel po zákroku Szarku zlomeninu ihlice a liečiť sa bude niekoľko mesiacov.

 

V najextrémnejšom prípade hrozil hriešnikovi až päťročný dištanc. Podľa článku 49 disciplinárneho poriadku SFZ mohol totiž hráč pri takomto vážnom previnení očakávať trest v rozpätí 3 až 60 mesiacov, pokutu alebo ďalšie opatrenie podľa disciplinárneho poriadku.

 

"DK rozhodla, že Ákos Szarka dostane najvyšší možný trest podľa článku 45 disciplinárneho poriadku. To znamená na šesť mesiacov, ale vzhľadom na závažnosť tohto skutku pristúpila DK podľa paragrafu 39 aj k mimoriadnemu zvýšeniu trestu, čiže úhrnný trest zastavenia činnosti je 9 mesiacov. To v praxi znamená, že hráč vynechá asi 27 ligových zápasov. Ákos Szarka si už v tomto kalendárnom roku nezahrá," informoval vo štvrtok pracovníkov médií hovorca SFZ Juraj Čurný.

 

Szarka sa po vypočutí na DK SFZ sa pre médiá v celej záležitosti odmietol vyjadriť. Stanovisko klubu krátko prezentoval manažér DAC Dušan Chytil: "Všetkých nás to veľmi mrzí. Bohužiaľ, stalo sa to a mrzí to aj samotného hráča. Ákosa sa pýtali na celú situáciu a on im všetko popísal tak, ako sa to stalo. Bolo mu veľmi ľúto, že k niečomu takému vôbec prišlo. Očakávanie o verdikte nemám žiadne, názor zo strany klubu nebudem prezentovať."

 

"Disciplinárna komisia na dnešnom zasadnutí uzavrela prípad Ákosa Szarku, ktorý bol vylúčený za surové kopnutie súpera zozadu s následkami zranenia a práceneschopnosti. DK udelila trest na deväť mesiacov. Disciplinárne opatrenie sa nevzťahuje na prípravné zápasy. Na základe poľahčujúcich aj priťažujúcich okolností DK pristúpila k maximálnemu trestu," vyjadril sa za samotnú DK jej šéf Miroslav Vlk.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies