Sýty nedeľný obed

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 09:00 • 2 min
Sýty nedeľný obed

Paradajková polievka s kukuricou. Suroviny pre 4 osoby: 2 paradajkové pretlaky, vodu, 1 PL kryštálového cukru, 1 stonka celej škorice, 3 klinčeky, 3 ks nového korenia, 3 ks celého čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 ČL vegety, malú konzerva kukurice, olej, hladkú múku, cestovinovú ryžu,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Na oleji opražíme 2 PL hladkej múky, pridáme pretlak, koreniny a zalejeme vodou. Povaríme asi 10 minút, koreniny vyberieme, nasypeme hrsť ryže a uvaríme. Nakoniec pridáme kukuricu. Dochutíme cukrom a soľou.

 

Znojemské plátky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 bujón, 2 párky, 3 sterilizované uhorky, 2 vajíčka uvarené natvrdo, hladká múka, olej, horčica, 1 cibuľa

 

Príprava:

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko na oleji opečieme. Vyberieme a na výpeku opražíme nakrájanú cibuľu. Mäso vložíme späť, podlejeme vodou, pridáme bujón a dusíme do mäkka. Mäso znovu vyberieme, do šťavy vložíme nakrájané párky, uhorky a vajíčka. V šálke si rozmiešame 1 PL hladkej múky, 1 PL horčice a 1 dcl vody. Obsah šálky vylejeme do šťavy, vložíme mäso a asi 15 minút povaríme. Dochutíme soľou, mletým korením, vegetou. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies