Sýto a chutne

NETKY.SK • 28 September 2014, 09:00 • 2 min
Sýto a chutne

BRATISLAVA – Ryby, kuracie, či bravčové? Ani jedno. Dnešný nedeľný obed bude z hovädzieho mäsa.

slovakia

left justify in out

Hovädzia polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava receptu:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu.

obrazok

2. Počas varenia sitkom vyberáme penu.

obrazok

3. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka.

obrazok

4. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

obrazok

5. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

obrazok

Hovädzia roštenka na šampiňónoch.

Suroviny:

800 g hovädzej roštenky, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 PL masla, 150 g šampiňónov, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 malý paradajkový pretlak,

 

Príprava receptu:

1. Slaninu vyškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na rezance, rascu, mletú papriku, soľ a spolu opražíme, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.

obrazok

2. Očistené a nakrájané šampiňóny orestujeme na masle a spolu s paradajkovým pretlakom pridáme k mäsu.

obrazok

3. Podávame s knedľou alebo ryžou.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies