Sýrskych utečencov žijúcich v stanoch ohrozuje snehová búrka v Libanone

NETKY.SK • 2 Január 2016, 06:47 • 2 min
Sýrskych utečencov žijúcich v stanoch ohrozuje snehová búrka v Libanone

BEJRÚT - Snehová búrka ochromila v prvý deň nového roka Libanon, kde odrezala mnohé dediny a horské cesty a zhoršila životné podmienky desiatok tisíc sýrskych utečencov. Mnohí z utečencov žijúcich v stanoch a chatkách v údolí Bikáa na východe krajiny dnes vyšli von iba aby odpratali sneh zo svojich príbytkov, aby sa pod ním nezrútili, napísala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Inde sa deti sýrskych utečencov s radosťou guľovali a jedno z nich behalo obuté iba v žabkách bez ohľadu na zimu.
V meste al-Mardž pri hraniciach so Sýriou mali utečenci najväčšie obavy z toho, aby im voda z topiaceho sa snehu alebo dažďa neprenikla do stanov. "Nevieme, kedy na nás ten stan spadne. Fúka silný vietor a nemôžeme spať, pretože sa bojíme, že náš stan odfúkne preč," uvádza AP.

 

Búrka prezývaná Vladimir sa začala vo štvrtok popoludní a okrem horských ciest uzavrela aj diaľnicu spájajúcu Bejrút so sýrskou metropolou Damask.


Polícia vyzvala ľudí, aby sa vyhli horským cestám, ktoré sú zväčša neprejazdné a tiež pre zlú viditeľnosť. Národná tlačová agentúra informovala, že na ceste vedúcej do horského letoviska Ehden uviazli desiatky áut a ľudia vyvolávajú vojakov, aby im prišli na pomoc.


Libanon prijal vyše 1,1 milióna sýrskych utečencov, čo sa rovná štvrtine jeho celej populácie.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies