Sýrsky vyslanec sa stretol s predstaviteľom Kuby

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 12:19 • 2 min
Sýrsky vyslanec sa stretol s predstaviteľom Kuby

HAVANA - Špeciálny vyslanec sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada sa stretol v Havane s Miguelom Díazom-Canelom, druhým najmocnejším mužom kubánskej vlády, uviedli štátne kubánske médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa vládneho komuniké, ktoré zverejnila v stredu kubánska televízia, Muhsin Bilál diskutoval s Díazom-Canelom o sýrskom konflikte.

Bilál odovzdal "vrelé pozdravy" od al-Asada "lídrovi kubánskej revolúcie Fidelovi Castrovi a armádnemu generálovi Raúlovi Castrovi, súčasnému prezidentovi Kuby." Päťdesiattriročný Díaz-Canel, ktorý by mal prevziať vedenie v krajine po odchode bratov Castrovcov, "zdôraznil právo sýrskeho ľudu plne rozhodovať o svojej suverenite bez akýchkoľvek zahraničných alebo iných zásahov." S Bilálom sa tiež stretol zástupca kubánskeho ministra zahraničia Rogelio Sierra. 

Kubánsky režim už dávno vyjadril svoju podporu al-Asadovmu režimu tak, ako to urobil v prípade líbyjského lídra Muammara Kaddáfího. V októbri kubánsky šéf diplomacie Bruno Rodríguez vo svojom vystúpení v OSN zaútočil na americkú "vojenskú agresiu" v Sýrii. Rodríguez obvinil vlády Západu z plánu zvrhnúť sýrsku vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies