Sýrsky utečenec v Nemecku bezdôvodne napadol Izraelčana, súdia za xenofóbiu a násilie

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 14:07 • 2 min
Sýrsky utečenec v Nemecku bezdôvodne napadol Izraelčana, súdia za xenofóbiu a násilie

BERLÍN - V Berlíne sa postavil pred súd 19-ročný Sýrčan za napadnutie Izraelčana. Mladík čelí obvineniam z ublíženia na zdraví a urážky na cti. Incident sa stal 17. apríla v Berlíne, keď zadržaný na ulici napadol iného mladíka s kipou na hlave. Ako prezradil, on sám nie je žid, kipu si dal na hlavu preto, lebo jeho kamarát povedal, že v Nemecku je nebezpečné ukázať sa tak na verejnosti.

slovakia

left justify in out

Mladík nakrútil incident na video, ktoré sa následne objavilo na internete. V záberoch je možné vidieť, ako Sýrčan bije svoju obeť opaskom a pokrikuje "žid". Prípad podnietil debatu o narastajúcom antisemitizme v Nemecku.

Prokuratúra uviedla, že podozrivý utečenec žil v meste bez stálej adresy. Na polícii sa prihlásil dva dni po útoku. Svoj trest by sa podľa agentúry DPA mohol dozvedieť už v utorok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona