Sýrsky režim ponúka finančnú odmenu za zajatých zahraničných bojovníkov

NETKY.SK • 6 September 2013, 15:05 • 2 min
Sýrsky režim ponúka finančnú odmenu za zajatých zahraničných bojovníkov

BEJRÚT - Prvýkrát počas 2,5-ročného konfliktu v Sýrii ponúka tamojšia vláda peňažitú odmenu komukoľvek, kto zajme zahraničného "teroristu", čím majú úrady na mysli povstalcov bojujúcich za zvrhnutie prezidenta Bašára Asada. Napísala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V krátkom vyhlásení v televízii sýrske úrady oznámili, že dajú 500.000 sýrskych libier každému, kto im poskytne informácie o tom, kde sa "teroristi" zdržiavajú, alebo im pomôže ich dopadnúť. V oficiálnom kurze sa 128 sýrskych libier rovná jednému doláru, ale na čiernom trhu pýtajú za dolár okolo 200 sýrskych libier. Pri tomto kurze by sa ponúkaná odmena rovnala asi 2500 dolárom, prepočítal Reuters.

Štátne médiá uviedli, že totožnosť poskytovateľov informácií bude zachovaná v tajnosti a ich "ochrana zabezpečená". "V prípade, že to budú Sýrčania, po ktorých bolo v rámci súčasných udalostí vyhlásené pátranie, ich záležitosti budú vyriešené," naznačila televízia udelenie amnestie povstalcom, ktorí udajú svojich bojových druhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies