Sýrsky režim aj opozícia si napokon sadnú za jeden stôl

NETKY.SK • 25 Január 2014, 06:57 • 2 min
Sýrsky režim aj opozícia si napokon sadnú za jeden stôl

ŽENEVA - Obe znepriatelené strany konfliktu v Sýrii by sa mali v sobotu konečne stretnúť za jedným rokovacím stolom. Dohodli sa na tom v piatok počas prvých dvojstranných rokovaní vo švajčiarskej Ženeve.

slovakia

left justify in out

Osobitný vyslanec OSN a Ligy arabských štátov Lachdar Brahímí po skončení rokovania vyhlásil, že zástupcovia sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada a povstalcov sa "stretnú v jednej miestnosti".

Očakávania z pozitívneho a konkrétneho výsledku rokovaní sú aj pre početné slovné prestrelky medzi al-Asadovými vyslancami a sýrskou opozíciou pomerne nízke. Podľa pozorovateľov je však úspechom už len to, že svetovým mocnostiam sa podarilo dostať obe znepriatelené strany za jeden rokovací stôl. Rokovania by mali trvať približne týždeň. Veľmoci budú obe strany tlačiť k tomu, aby sa dohodli aspoň na krátkodobom riešení, ktoré by zastavilo krviprelievanie vo vojnou zmietanej krajine. Podujatie nadväzuje na podobnú konferenciu z júna 2012, ktorá sa takisto uskutočnila v Ženeve a jej okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies