Sýrsky režim zaplatí za krviprelievanie

NETKY.SK • 17 November 2011, 06:47 • 2 min
Sýrsky režim zaplatí za krviprelievanie

Sýrsky režim zaplatí za krviprelievanie

slovakia

left justify in out

img

Vedenie Sýrie nesplnilo svoje prísľuby zastaviť násilie voči protivládnym demonštrantom a za toto svoje konanie zaplatí, uviedol dnes turecký minister zahraničných vecí Ahmet Davutoglu.

Násilnosti v Sýrii neutíchli ani po tom, ako vláda začiatkom mesiaca súhlasila s mierovým plánom, ktorý sprostredkovala Liga arabských štátov (LAŠ). Damask mal podľa plánu zastaviť násilné zákroky proti protestujúcim, stiahnuť tanky a obrnené vozidlá z miest, prepustiť politických väzňov a vpustiť do krajiny novinárov a skupiny pre ľudské práva.

"Sýrsky režim nedodržať prísľuby, ktoré dal po uznesení z 2. novembra. Sýrsky režim za to zaplatí vysokú cenu," vyhlásil Davutoglu na stretnutí s rezortnými partnermi z arabských krajín v marockej metropole Rabat.

Ministri zahraničných vecí 22-člennej LAŠ by mali dnes na zasadnutí oficiálne potvrdiť svoje víkendové rozhodnutie o pozastavení členstva Sýrie v organizácie po nesplnení požiadavky, aby okamžite ukončila násilie.

"To, čo sa deje, je veľmi smutné. Nesúhlasíme so zabíjaním ľudí v Sýrii. Sýrska vláda musí uskutočniť plán Ligy arabských štátov," povedal katarský minister zahraničných vecí Hamad ibn Džásim.

"Odsudzujeme hromadné zabíjanie Sýrčanov," dodal Davutoglu. Turecko nie je členom ligy, privítalo však jej rozhodnutie pozastaviť členstvo Sýrii a rovnako vyzvalo na sankcie voči Damasku.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies