Sýrsky prezident Asad sa stretol s Putinovým osobitným vyslancom

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 06:25 • 2 min
Sýrsky prezident Asad sa stretol s Putinovým osobitným vyslancom

DAMASK - Sýrsky prezident Bašár Asad sa stretol s osobitným vyslancom ruského prezidenta Vladimira Putina pre Sýriu.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa uskutočnilo po tom, čo Rusko vyhlásilo, že Asadov spojenec Irán musí stiahnuť svoje sily zo Sýrie. Asad sa stretol s ruským vyslancom Alexandrom Lavrentievom v stredu v Damasku.

 

Lavrentiev zablahoželal Asadovi k opätovnému úplnému ovládnutiu metropoly Damask a jej predmestí. Vládnym vojakom sa totiž začiatkom tohto týždňa za podpory Ruska a Iránu podarilo vyhnať militantov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) z ich posledných bášt v Damasku.

 

Asad uviedol, že Rusko je partnerom jeho vlády, a dodal, že bude pokračovať v boji "až do odstránenia posledného teroristu a oslobodenia posledných lokalít (v Sýrii), ktoré sú ešte brlohmi teroristov".

 

Putin mal minulý týždeň v ruskom letovisku Soči zriedkavý summit s Asadom. Povedal mu, že Rusko očakáva, že zahraniční vojaci začnú zo Sýrie odchádzať, pretože občianska vojna v krajine sa posúva do diplomatickej a politickej fázy. Lavrentiev neskôr vysvetlil, že Putin mal na mysli zahraničných vojakov a bojovníkov z Iránu, libanonského hnutia Hizballáh, USA a Izraela.

 

Sýrske ministerstvo zahraničných vecí nato vyhlásilo, že téma prítomnosti Iránu v Sýrii nebola na stretnutí oboch lídrov otvorená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona