Sýrsky prezident Asad pre nemecký magazín priznal, že sa dopustil chýb

NETKY.SK • 6 Október 2013, 08:24 • 2 min
Sýrsky prezident Asad pre nemecký magazín priznal, že sa dopustil chýb

BERLÍN - Podľa periodika Asad trvá na tom, že sýrske vládne sily nenesú zodpovednosť za chemický útok proti civilistom, ku ktorému došlo 21. augusta neďaleko hlavného mesta Damask.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sýrsky prezident Bašár Asad priznal, že sa dopustil chýb a ani jedna zo strán bojujúcich proti sebe v občianskej vojne, ktorá sužuje jeho krajinu, nie je úplne bez viny. Štátnik to povedal v rozhovore pre nedeľné vydanie nemeckého týždenníka Der Spiegel, ktorý citovala agentúra AP.

Magazín zároveň uvádza, že Asad neverí vo vyjednaný mier s ozbrojenými opozičnými skupinami. Prezident sa takisto vyjadril, že sa ešte nerozhodol, či sa bude opäť uchádzať o prezidentské kreslo po tom, ako sa mu v auguste na budúci rok skončí mandát.

Podľa periodika Asad trvá na tom, že sýrske vládne sily nenesú zodpovednosť za chemický útok proti civilistom, ku ktorému došlo 21. augusta neďaleko hlavného mesta Damask.

Sýrsky konflikt sa začal v marci 2011 ako protest proti Asadovmu režimu. Neskôr však prerástol do krvavej občianskej vojny, ktorá si dosiaľ vyžiadala viac než 100.000 obetí na životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies