Sýrsky prezident Asad: Islamský štát napriek náletom silnie a expanduje

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 10:49 • 2 min
Sýrsky prezident Asad: Islamský štát napriek náletom silnie a expanduje

WASHINGTON - Extrémistická skupina Islamský štát (IŠ) je silnejšia napriek leteckým útokom zo strany Američanmi vedenej koalície, ktoré sa začali v septembri minulého roku.

slovakia

left justify in out

 V rozhovore pre americkú televíznu stanicu CBS to povedal sýrsky prezident Baššár Asad, podľa ktorého letecká ofenzíva nie je úspešná. IŠ podľa neho naberá asi 1000 regrútov mesačne a obsadzuje nové územia nielen v Sýrii, ale aj v Iraku a Líbyi. "Ďalšie skupiny napojené na al-Kájdu oznámili svoju vernosť IŠ. Taká je situácia," vyhlásil.

 

Spojené štáty sa snažia vyjednať riešenie sýrskeho konfliktu, ktorý vypukol v marci 2011, súčasťou nového usporiadania však nemá byť Asad. Momentálnou prioritou pre USA je však boj proti militantom z IŠ. Asad v rozhovore opäť zdôraznil, že nemieni odstupovať z funkcie hlavy štátu. "Ak nebudem mať verejnú podporu, keď nebudem predstavovať sýrske záujmy a hodnoty, potom odstúpim " vyhlásil s tým, že v Sýrii má medzi obyvateľstvom stále vysokú pdoporu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies