Sýrsky prezident Asad: Európa za to zaplatí, ak dodá zbrane povstalcom

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:33 • 2 min
Sýrsky prezident Asad: Európa za to zaplatí, ak dodá zbrane povstalcom

BERLÍN - Európa riskuje zavlečenie terorizmu na vlastné územie, ak dodá zbrane povstaleckým silám v Sýrii, varoval sýrsky prezident Bašár Asad v rozhovore pre nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Celý rozhovor vyjde v utorňajšom vydaní novín.

slovakia

left justify in out

"Ak Európania dodajú zbrane, vlastné územie Európy sa stane teroristickým a Európa za to zaplatí," citovala dnes Asada agentúra Reuters. 

Varoval, že dodanie zbraní sýrskym povstalcom vyústi v export "terorizmu" do Európy. "Teroristi získajú bojové skúsenosti a vrátia sa s extrémistickou ideológiou," zdôraznil. 

Odmietol západné tvrdenia, že sýrske vládne sily použili v občianskej vojne chemické zbrane. "Ak by Paríž, Londýn a Washington mali hoci jediný dôkaz pre svoje tvrdenia, boli by ho prezentovali verejne svetu," citoval ho agentúra DPA.

Je to prvé Asadove vyjadrenie, odkedy USA vo štvrtok oznámili, že budú dodávať vojenskú pomoc povstalcom bojujúcim za zavrhnutie sýrskeho režimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies