Sýrsky prezident Al-Asad odvolal vicepremiéra, rokoval bez jeho vedomia

NETKY.SK • 29 Október 2013, 18:19 • 2 min
Sýrsky prezident Al-Asad odvolal vicepremiéra, rokoval bez jeho vedomia

DAMASK - Sýrsky prezident Baššár al-Asad v utorok zbavil funkcie svojho vicepremiéra Kadrího Džamíla. Dôvodom je, že sa zúčastňoval na oficiálnych schôdzkach so zahraničnými predstaviteľmi bez toho, aby ich konzultoval s al-Asadom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Džamíl sa stretol napríklad aj s americkým vyslancom pre Sýriu Robertom Fordom, s ktorým hovoril o nachádzajúcej mierovej konferencii známej aj ako Ženeva 2.

Medzinárodné spoločenstvo sa snaží zástupcov sýrskej opozície presvedčiť, aby sa na mierovej konferencii zúčastnili v záujme dosiahnutia mieru v krajine. Rusko a Spojené štáty sa začiatkom októbra dohodli, že konferencia o Sýrii sa bude konať v polovici novembra, presný termín však stále nie je známy. Ženeva 2 má nadviazať na podobné podujatie z júna 2012, keď svetové mocnosti podporili myšlienku prechodnej vlády v Sýrii. Na stretnutí by sa mali zúčastniť obe strany sýrskeho konfliktu, ktorý si od marca 2011 vyžiadal už vyše 115 000 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies