Sýrsky prevádzač chcel cez Slovensko autom previezť migrantov z Iraku a Afganistanu

NETKY.SK • 28 December 2017, 11:13 • 2 min
Sýrsky prevádzač chcel cez Slovensko autom previezť migrantov z Iraku a Afganistanu

BRATISLAVA - Obvineniu zo zločinu prevádzačstva sa nevyhol občan Sýrie, ktorého v Bratislave pri čine chytila policajná hliadka.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, hliadka v pondelok v noci v Bratislave zastavila podozrivé vozidlo s nemeckým evidenčným číslom. v ňom sa okrem vodiča viezli aj dvaja Afganci a štyria Iračania. Vodič, 22-ročný Salah, mal doklady v poriadku, ostatní cudzinci nemali žiadne doklady totožnosti ani víza, ktoré by ich oprávňovali na vstup a pobyt na našom území.

 

Podľa informácií Baloghovej vodič vyzdvihol cudzincov neďaleko maďarského utečeneckého tábora, pričom cieľovou krajinou malo byť Nemecko. Vodičovi teraz hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov, stíhaný je väzobne. Migranti sú umiestnení v útvare pre cudzincov v Sečovciach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies