Sýrsky predstaviteľ skritizoval americký výcvikový program pre povstalcov

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 14:46 • 2 min
Sýrsky predstaviteľ skritizoval americký výcvikový program pre povstalcov

DAMASK - Námestník sýrskeho ministra zahraničných vecí Fajsal Mikdád dnes kritizoval americký program výcviku umiernených povstaleckých bojovníkov, ktorý sa rozbehol v Jordánsku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Námestník tvrdí, že výcvik povstalcov iba podporuje terorizmus a ešte viac skomplikuje snahy o dosiahnutie politického riešenia.

 

Mikdádove slová zverejnil libanonský denník Al-Biná v jeho pravidelnom stĺpčeku.

 

Americkí predstavitelia vyhlásili, že program je súčasťou širšieho úsilia na vybudovanie vojenskej sily schopnej bojovať s extrémistickou skupinou Islamský štát a nie s vojskami sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

O začiatku výcvikového programu v Jordánsku informovali predstavitelia vo štvrtok, neskôr sa má rozšíriť aj do Turecka, Saudskej Arábie a Kataru.

 

Mikdád vyhlásil, že Washington by urobil lepšie, keby podal pomocnú ruku tým, ktorí s terorizmom bojujú, namiesto toho, aby spolupracoval s teroristami - sýrsky režim týmto slovom označuje protivládnych povstalcov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies