Sýrsky pilot, ktorého lietadlo sa zrútilo v Turecku, tvrdí, že bol zostrelený

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 08:22 • 2 min
Sýrsky pilot, ktorého lietadlo sa zrútilo v Turecku, tvrdí, že bol zostrelený

ANKARA - Sýrsky pilot, ktorého lietadlo sa v sobotu zrútilo na turecké územie, dnes vo svojej prvej výpovedi tureckým vyšetrovateľom povedal, že jeho lietadlo bolo zostrelené.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v čase, keď pilot plnil rozkaz a robil nálety v provincii Idlib na severe Sýrie. Informovala o tom turecká agentúra Anadolu.

Pilota našli dnes nadránom v provincii Hatay po deväťhodinovom nočnom pátraní a záchrannej operácii v daždi. Previezli ho do nemocnice. Jeho stav nie je kritický, aj keď utrpel poranenia chrbtice, tváre a nôh.

Pilota turecké médiá identifikovali ako 56-ročného príslušníka sýrskej armády Mehmeta Sufhana. Pilot uviedol, že so svojím lietadlom na misiu nad provinciou Idlib štartoval zo základne v Lázikíji. Počas letu bolo však jeho lietadlo zostrelené.

V noci nadnes sa k zostreleniu lietadla na misii nad provinciou Idlib prihlásila sýrska opozičná islamistická skupina Ahrár aš-Šám (Islamské hnutie slobodných mužov Levanty).




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies