Sýrsky disident založil v Libanone nový opozičný blok: Čas pre vojnu vypršal

NETKY.SK • 10 Február 2017, 18:43 • 2 min
Sýrsky disident založil v Libanone nový opozičný blok: Čas pre vojnu vypršal

BEJRÚT - Popredný sýrsky disident Luaj Husajn predstavil dnes v Libanone novú opozičnú stranu pod názvom Národný blok, pričom vyzval na usporiadanie slobodných a spravodlivých volieb v Sýrii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas vystúpenia v Bejrúte, ktoré označil za prvú tlačovú konferenciu svojho nového zoskupenia, tiež vyjadril presvedčenie, že čas pre vojnu v Sýrii "vypršal".

 

Národný blok sa objavil na scéne už koncom januára, keď Husajn vycestoval do Moskvy na rokovania s predstaviteľmi sýrskej opozície, tolerovanými vládou prezidenta Bašára Asada. Podľa agentúry AP pôsobí Husajn ako zástanca spolupráce s Asadovou vládou, zatiaľ však nie je jasné, akú podporu dokáže získať alebo či bude akceptovaný ostatnými skupinami rozdrobenej sýrskej opozície.

 

Organizácia Spojených národov plánuje usporiadať nové kolo sýrskych mierových rokovaní 20. februára v Ženeve. Nie je jasné, či bude pozvaný aj Husajnov Národný blok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies