Sýrsky diplomat: USA nemajú právo požadovať odstúpenie Bašára Asada

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 17:19 • 2 min
Sýrsky diplomat: USA nemajú právo požadovať odstúpenie Bašára Asada

MOSKVA - Nikto vrátane Spojených štátov nemá právo zasahovať do vnútorných záležitostí Sýrie. Uviedol to dnes sýrsky veľvyslanec v Rusku Rijád Haddád, ktorého citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

 "Je neprípustné, aby USA zasahovali do vecí iných krajín. Je nedovolené narúšať suverenitu akéhokoľvek štátu. Nikto nemá právo požadovať odstúpenie Bašára Asada. Bol zákonne zvolený, išlo o vôľu sýrskeho ľudu," uviedol diplomat na margo vyjadrenia amerického prezidenta Baracka Obamu o nutnosti vytvoriť v Sýrii novú vládu bez Asada.
     

Obama uviedol: "Jediným spôsobom, ako ukončiť občiansku vojnu v Sýrii, je politický prechod k novému kabinetu bez Bašára Asada." Podľa prieskumov si "vyše 60 percent obyvateľov Sýrie praje Asada za svojho prezidenta," tvrdí Haddád.
     

Tretie kolo vnútorných sýrskych rokovaní sa pravdepodobne uskutoční v auguste v Moskve. Damask dúfa v širšie zastúpenie opozície na tomto stretnutí. "Sme optimistickí a veríme, že rozhovory budú úspešné," uviedol Haddád.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona