Sýrski vzbúrenci zverejnili fotografiu s uneseným Rusom Žuravľovom

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:17 • 2 min
Sýrski vzbúrenci zverejnili fotografiu s uneseným Rusom Žuravľovom

MOSKVA - Sýrski vzbúrenci zverejnili na internete fotografiu ruského občana Konstantina Žuravľova, ktorý sa začiatkom októbra stal obeťou únosu na severe Sýrie pri hraniciach s Tureckom. Informovala o tom v nedeľu ruská agentúra ITAR-TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Fotografia znázorňuje sediaceho Žuravľova, ako drží papier s nápisom "sobota 19.10. 2013". Okrem toho je na snímke vidieť jeho cestovný pas.

K únosu sa prihlásila sýrska islamistická skupina brigády at-Tawhíd, napojená na al-Káidu. Žuravľova obvinila zo špionáže v prospech Ruska a Sýrie. Žuravľov (32) pochádza zo sibírskeho mesta Tomsk. Do Sýrie vstúpil ilegálne, za čo mu hrozí trest väzenia, uviedol predstaviteľ sýrskej bezpečnosti. Sýria v tomto prípade nie je podľa neho zodpovedná za osud uneseného, ale s ohľadom na súčasné rusko-sýrske vzťahy urobí všetko pre to, aby sa dostal na slobodu.

Podľa ITAR-TASS prišiel Žuravľov do Sýrie v rámci svojho projektu, ktorý spustil na jeseň roku 2012. Plánuje totiž stráviť na Sahare 21 dní v "absolútnej samote, so zaviazanými očami a zapchatými ušami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona