Sýrski vzbúrenci podporovaní USA spustili novú ofenzívu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 31 Október 2015, 13:26 • 2 min
Sýrski vzbúrenci podporovaní USA spustili novú ofenzívu proti Islamskému štátu

BEJRÚT - Aliancia sýrskych vzbúrencov podporovaná Spojenými štátmi dnes vyhlásila, že spustila novú ofenzívu proti militantom z takzvaného Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Aliancia, ktorá si zvolila názov Demokratické sily Sýrie, začala ofenzívu v južnej časti severosýrskej provincie Hasaka len deň po tom, ako Spojené štáty oznámili, že do oblastí bojov s IS vyšlú ako poradcov príslušníkov svojich špeciálnych jednotiek.

 

"Vyhlasujeme, že sa začalo oslobodzovanie vidieckych oblastí na juhu provincie Hasaka," uvádza sa podľa ľudskoprávnej organizácie SOHR vo vyhlásení Demokratických síl Sýrie.

 

Aliancia Demokratické sily Sýrie, ktorá vznikla v polovici októbra, združuje kurdské milície Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) a sýrske arabské skupiny bojujúce aj doteraz na severe Sýrie proti extrémistickej organizácii Islamský štát.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies