Sýrski vojaci sa stiahli z islamistami roky okupovaného letiska v Idlib

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:06 • 2 min
Sýrski vojaci sa stiahli z islamistami roky okupovaného letiska v Idlib

AMMÁN - Sýrske vládne jednotky sa dnes stiahli z veľkej vojenskej leteckej základne na severozápade Sýrie, ktorá bola dva roky obkľúčená islamistickými povstalcami, informovala dnes sýrska štátna televízia.

slovakia

left justify in out

Vo svojich bleskových správach televízia uviedla, že posádka, ktorá bránila vojenské letisko v provincii Idlib, opustila svoje stanovištia na základni Abú Zuhúr a presunula sa na iné pozície. Toto letisko bolo dva roky v zovretí povstalcov, ktorí medzičasom obsadili väčšinu územia provincie Idlib.

 

Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne povstalecké jednotky, v ktorých boli aj ozbrojenci Frontu an-Nusra napojeného na teroristickú sieť al-Káida, dnes obsadili "väčšinu základne" vrátane veliteľského stanovišťa.

 

Ovládnutie leteckej základne Abú Zuhúr je najnovším zo série ústupov sýrskej armády v provincii Idlib. Povstalci už kontrolujú rovnomennú metropolu provincie i ďalšie mestá a dediny. Konflikt v Sýrii trvá od marca 2011 a doteraz si vyžiadal viac ako 250.000 obetí na životoch, tisíce presídlencov a utečencov, z ktorých mnohí sa vydávajú na riskantné plavby cez Stredozemné more do Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies