Sýrski povstalci zaútočili na vojakov mierových síl OSN z Filipín

NETKY.SK • 30 August 2014, 11:49 • 2 min
Sýrski povstalci zaútočili na vojakov mierových síl OSN z Filipín

MANILA - Sýrski povstalci dnes ráno na Golanských výšinách zaútočili na vojakov mierových síl OSN z Filipín. Informoval o tom filipínsky minister obrany Voltaire Gazmin.

slovakia

left justify in out

Gazmin uviedol, že sýrski povstalci podnikli útoky na dve základne filipínskych mierových zborov: vojakom v jednej z nich sa útok podarilo odraziť, druhý tábor bol v okamihu, keď minister informoval novinárov, ešte stále pod paľbou.
      

Filipínsky minister zatiaľ nemá správy o prípadných obetiach na životoch alebo zranených. V rozhovore s novinármi však vyzdvihol vysokú úroveň bojovej morálky filipínskych vojakov. Sýrski povstalci od štvrtka na sýrskej strane Golanských výšin zadržiavajú 43 príslušníkov mierových síl OSN z Fidži. Fidžijský premiér Frank Bainimarama v piatok informoval, že prebiehajú rokovania o ich prepustení.
      

Povstalci, podľa všetkého z Frontu an-Nusra spájaného s al-Káidou, zajali skupinu vojakov mierových síl z Fidži vo štvrtok neďaleko hraníc s Izraelom a obmedzili aj možnosť pohybu ich filipínskych kolegov, od ktorých žiadali, aby vydali svoje zbrane, čo však vojaci OSN odmietli. K incidentu došlo v meste Kunajtra, kde sa islamskí militanti v stredu zmocnili jediného sýrskeho hraničného priechodu s Izraelom, čo vyústilo v ich silné ostreľovanie stíhačkami sýrskeho vládneho režimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies