Sýrski povstalci vstúpili do Kobané, chcú pomôcť v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 29 Október 2014, 13:55 • 2 min
Sýrski povstalci vstúpili do Kobané, chcú pomôcť v boji proti Islamskému štátu

MÜRŠIT PINAR - Menšia skupina sýrskych povstalcov vstúpila dnes do obliehaného sýrskeho, Kurdmi obývaného mesta Kobané s cieľom pomôcť jeho kurdským obrancom v boji proti extrémistom z hnutia Islamský štát (IS). S odvolaním sa na sýrskych aktivistov a kurdských predstaviteľov o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skupina zhruba 50 ozbrojených bojovníkov je zo Slobodnej sýrskej armády (FSA), ktorá bojuje proti sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi.
     

Kurdskí predstavitelia z Kobané uviedli, že skupina do mesta vstúpila cez hraničný priechod Müršit Pinar na turecko-sýrskych hraniciach.        
     

K vstupu sýrskych povstalcov do Kobané došlo niekoľko hodín po tom, čo skupina irackých kurdských oddielov péšmarga dorazila do Turecka na svojej ceste do Sýrie na pomoc sýrskym kurdským jednotkám v boji proti militantom z IS. Príchod péšmargov do Kobané sa očakáva ešte v priebehu dnešného dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies