Sýrski povstalci obsadili policajnú stanicu pri hraniciach

NETKY.SK • 2 August 2014, 18:33 • 2 min
Sýrski povstalci obsadili policajnú stanicu pri hraniciach

BEJRÚT - Islamskí bojovníci obsadili v sobotu policajnú stanicu v libanonskom meste Arsál na hraniciach so Sýriou.

slovakia

left justify in out

Libanonské bezpečnostné sily informovali, že pri prestrelke zahynuli dvaja libanonskí vojaci a zadržať sa podarilo jedného z lídrov skupiny front an-Nusra. V pohraničnom meste Arsál žijú desaťtisíce Sýrčanov, ktorý ušli pred vyše trojročným občianskym konfliktom. Jeden z povstalcov povedal, že policajnú stanicu obsadili v reakcii na zadržanie svojho lídra Imáda Džuma. Toho libanonské úrady zatkli na kontrolnom stanovišti pri meste okolo obeda.

 

Prudké boje prebiehali v sobotu aj v neďalekom sýrskom horskom regióne Kalamún. Zahynulo pri nich najmenej 50 povstalcov a deväť vojakov. Konflikt medzi silami vlády prezidenta Baššára al-Asada a sunnitskými povstalcami si už vyžiadal najmenej 170 000 obetí na životoch. Libanonské šiitské hnutie Hizballáh stojí v tomto konflikte na strane al-Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies