Sýrski povstalci: Medzinárodný tlak na opozíciu predĺži krízu

NETKY.SK • 8 Január 2016, 16:30 • 2 min
Sýrski povstalci: Medzinárodný tlak na opozíciu predĺži krízu

BEJRÚT/DAMASK - Oponenti sýrskeho prezidenta Bašára Asada čelia medzinárodnému tlaku, aby uskutočnili ústupky, tie by však predĺžili vojnu v krajine.

slovakia

left justify in out

Uviedli to dnes popredné povstalecké skupiny vo vyhlásení, ktoré poukazuje na ich pochybnosti ohľadom nového úsilia OSN o začatie mierových rozhovorov, uviedla agentúra Reuters.

 

Povstalecké skupiny vrátane vplyvnej Armády islamu vo vyhlásení tvrdia, že opozičná rada vytvorená na zastupovanie opozície na rokovaniach je pod tlakom, "aby ponúkla ústupky, ktoré predĺžia utrpenie našich ľudí a prelievanie ich krvi".

 

Členovia opozičnej rady sa tento týždeň stretli v Rijáde s vyslancom OSN pre Sýriu Staffanom de Misturom. Povedali mu, že sýrska vláda musí ešte pred začiatkom mierových rokovaní podniknúť ústretové kroky, okrem iného prepustiť väzňov.

 

De Mistura chce rokovania medzi sýrskou vládou a opozíciou zvolať do Ženevy na 25. januára. Dnes podľa agentúry AP v rámci príprav pricestoval do Damasku na rozhovory s predstaviteľmi sýrskej vlády. Vyjadrenie pre médiá zatiaľ neposkytol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies