Sýrski povstalci dobyli severne od Hamy strategicky významné mesto Murak

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:34 • 2 min
Sýrski povstalci dobyli severne od Hamy strategicky významné mesto Murak

BEJRÚT - Sýrski povstalci dnes po ťažkých bojoch dobyli mesto Murak. Informovali o tom povstalecké zdroje, ako aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Murak leží severne od mesta Hamá a v blízkosti strategicky významnej cesty, ktorá je pre všetky strany konfliktu dôležitá ako spojnica so západnou časťou Sýrie, kde sa momentálne odohráva veľká ofenzíva vládnej armády. Tá chce za pomoci náletov ruských lietadiel a svojich miestnych spojencov z tohto priestoru vytlačiť protivládnych povstalcov a obnoviť nad ním kontrolu.

 

Dobytie mesta Murak povstalcami je veľkou ranou pre sýrsku armádu, ktorú okrem ruských lietadiel v jej ofenzíve na západe krajiny podporujú aj proiránske sily, konštatovala agentúra Reuters.

 

Dobytie mesta dnes pre agentúru Reuters potvrdil veliteľ Brigády rytierov spravodlivosti Faríz Bajúš, ktorého vojaci sa tiež zapojili do operácie povstaleckých síl, ako aj iný nemenovaný veliteľ, ktorého jednotka bojuje pod hlavičkou Slobodnej sýrskej armády (FSA).

 

SOHR informovalo, že veľkých častí mesta Murak sa dnes zmocnili islamistickí povstalci zo sunnitskej islamistickej skupiny Vojaci al-Aksá (Džund al-Aksá) podporovaní ďalšími jednotkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies