Sýrski ozbrojenci zabili jedného z poslancov parlamentu

NETKY.SK • 15 Október 2014, 15:31 • 2 min
Sýrski ozbrojenci zabili jedného z poslancov parlamentu

DAMASK - Poslanca sýrskeho parlamentu Várisa al-Júnisa v noci z utorka na stredu zastrelili ozbrojenci, ktorí na neho zaútočili počas presunu medzi mestami Hamá a Salamíja.

slovakia

left justify in out

Správu o udalosti v nepokojnej stredozápadnej časti krajiny priniesla štátna tlačová agentúra SANA, ktorej informácie agentúre Associated Press potvrdil nemenovaný vládny predstaviteľ. Útok sa odohral na území provincie Hamá, z ktorej Al-Júnis pochádzal a zastupoval ju v centrálnom parlamente.

 

V rámci sýrskeho konfliktu, ktorý vypukol v marci 2011, už prišlo o život viacero ďalších štátnych funkcionárov. Jeden z najdramatickejších atentátov sa odohral v júli 2012, keď vybuchla bomba počas krízového zasadnutia na vysokej úrovni v Damasku, pričom usmrtila štyroch predstaviteľov vrátane vtedajšieho ministra obrany Dávúda Rádžihu a jeho námestníka Asifa Šaukáta, ktorý bol švagrom prezidenta Baššára al-Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona