Sýrski kurdskí bojovníci strieľali do blízkosti tureckých novinárov

NETKY.SK • 26 Január 2018, 19:50 • 2 min
Sýrski kurdskí bojovníci strieľali do blízkosti tureckých novinárov

ANKARA - Sýrski kurdskí bojovníci strieľali na oblasť v severnej Sýrii ovládanej Turkami, práve keď skupine novinárov z Turecka ukazovali túto oblasť. Pri streľbe nikto neutrpel zranenia. Informovala o tom v piatok turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Sýrski kurdskí bojovníci strieľali na Turkami ovládané mesto Azáz v severosýrskej provincii Aleppo, keď spomínaní novinári robili rozhovory s miestnymi policajtmi. Azáz je jedným z frontov, odkiaľ tureckí vojaci a ich spojeneckí sýrski opozičné bojovníci odštartovali útok na enklávu Afrín, aby ju vyčistili od sýrskych kurdských bojovníkov, ktorých Ankara pokladá za národnú bezpečnostnú hrozbu.

 

Enkláva je konkrétne pod kontrolou kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré Ankara označuje za teroristickú organizáciu napojenú na kurdské separatistické hnutie v Turecku. Agentúra Anadolu napísala, že jeden náboj zasiahol v Azáze pneumatiku obrneného vozidla, v ktorom sa viezli novinári, ale iné škody nevznikli.

 

Nemenovaný predstaviteľ tureckej vlády dodal, že novinárov bezpečne z oblasti evakuovali a tí potom pokračovali v ceste, informovala agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies