Sýrski Kurdi popreli správy o 200 mŕtvych po tureckých útokoch

NETKY.SK • 20 Október 2016, 11:25 • 2 min
Sýrski Kurdi popreli správy o 200 mŕtvych po tureckých útokoch

ANKARA - Veliteľ kurdských milícií v Sýrii poprel správy, podľa ktorých pri útokoch tureckých lietadiel severne od sýrskeho mesta Aleppo zahynulo v noci nadnes 160-200 kurdských bojovníkov.

slovakia

left justify in out

Veliteľ kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG) Mahmúd Barchadán pre agentúru AP uviedol, že útoky tureckých tankov na jeho jednotky, ktoré bojujú proti teroristom z tzv. Islamského štátu, sa začali v stredu a stále pokračujú.

 

Dosiaľ však podľa Barchadána neprišlo o život viac ako desať kurdských bojovníkov, zranenia utrpelo zhruba 20. Dodal, že turecké lietadlá sa pripojili k útokom v noci nadnes.

Turecká agentúra Anadolu predtým informovala, že turecké lietadlá zaútočili na 18 pozícií YPG, ktoré Spojené štáty považujú za najefektívnejšiu silu v boji proti Islamskému štátu. Ankara ale tvrdí, že bojovníci z YPG sú napojení na Kurdov v Turecku, kde útočia na vládne sily.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies