Sýrski hackeri napadli denník Financial Times

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 17:10 • 2 min
Sýrski hackeri napadli denník Financial Times

LONDÝN - Britský denník Financial Times (FT) tvrdí, že viacero jeho blogov a kont na sociálnej sieti Twitter dnes napadli hackeri. K zodpovednosti sa prihlásila provládna Sýrska elektronická armáda (SEA), ktorá pravidelne útočí na západné médiá.

slovakia

left justify in out

Na účte FT na Twitteri dnes SEA zverejnila množstvo odkazov podporujúcich sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Jeden z nich označil sýrsku povstaleckú skupinu Front al-Nusrá za teroristov. V iných stálo "Bola tu Sýrska elektronická armáda" alebo "Hacknuté Sýrskou elektronickou armádou". Pripojený bol aj odkaz na brutálne video, na ktorom muž s kapucňou popravoval kľačiacich zajatcov strelou od chrbta.
Hackeri prenikali do systému FT zrejme najmenej 24 hodín.
Zamestnanci FT dostali vo štvrtok interný obežník, ktorý má k dispozícii agentúra AP. Bolo v ňom varovanie pred otváraním podozrivých emailov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies