Sýrskeho duchovného v exile zavraždili v Londýne v jeho aute

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 15:07 • 2 min
Sýrskeho duchovného v exile zavraždili v Londýne v jeho aute

LONDÝN - Moslimského duchovného v exile, dlhodobo kritizujúceho sýrsku vládu, našli v Londýne so strelnou ranou v hrudi na sedadle jeho auta. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na britské spravodajstvo.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrení Metropolitnej polície v Londýne polícia začala vyšetrovať vraždu štyridsiatnika, ktorého našli zastreleného v utorok na severozápade Londýna vo štvrti Wembley.

 

Britská spravodajská televízia BBC informovala, že podľa jej informácií je obeťou Abdul Hadí Arwaní, bývalý imám a šéf kontroverznej mešity Masdžid an-Núr v londýnskej štvrti Acton. Duchovnému pochádzajúcemu zo Sýrie, ktorý prednášal aj ako učiteľ v niekoľkých islamských školách v Londýne, podľa BBC v minulosti pripisovali väzby na extrémistov.

 

Arwaního, otvoreného kritika sýrskeho prezidenta Bašára Asada, identifikovalo aj niekoľko ďalších britských médií.

"Náš milovaný šejk Abdul Hadí (bývalý imám v mešite Masdžid an-Núr v Actone) bol zavraždený dnes ráno vo Wembley, keď sedel vo svojom zaparkovanom aute," uviedla v stanovisku zverejnenom na internete organizácia Dokumentovanie útlaku voči moslimom (DOAM).

 

"Nie je to bežná vražda," uviedla DOAM a dodala: "Žiadame Alaha, aby zoslal spravodlivosť na zbabelcov, ktorí ho zavraždili."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies