Sýrske zdravotníctvo je v rozklade: Zranených bolo vyše milióna ľudí,

NETKY.SK • 19 December 2014, 14:19 • 2 min
Sýrske zdravotníctvo je v rozklade: Zranených bolo vyše milióna ľudí,

BEJRÚT - Až milión ľudí utrpelo zranenia počas vyše trojročného konfliktu, ktorý zmieta Sýriu od apríla 2011. V piatok o tom informovala predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácia (WHO) Elizabeth Hoffová, podľa ktorej sa pre nedostatok liekov a zdravotnej starostlivosti ako aj pre kontaminovanú vodu šíria rôzne choroby ako týfus či hepatitída.

slovakia

left justify in out

Ako povedala, sýrsky zdravotnícky systém je v rozklade a vyše polovica nemocníc nefunguje. Chorým a zraneným sa tak v niektorých prípadoch nedostáva žiadna pomoc. Vládne sily okrem toho podľa nej naďalej znemožňujú prísun zdravotníckeho materiálu do povstalcami ovládaných častí krajiny pre obavy, že bude použitý na ošetrenie povstalcov bojujúcich proti režimu prezidenta Baššára al-Asada.

 

Hoffová informovala, že WHO tento rok zaznamenala v Sýrii 6500 prípadov týfusu a 4200 prípadov osýpok, ktoré sú pre sýrske deti najnebezpečnejšie. Detskú obrnu sa podarilo zastaviť po vakcinačnom programe, ktorý prebehol minulý rok. V poslednej dobe zaregistrovali aj prípady tuberkulózy. WHO podľa Hoffovej distribuovala tento rok v Sýrii 13,5 milióna dávok rozličných liekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies