Sýrske vzdušné sily bombardovali hraničný priechod obsadený vzbúrencami

NETKY.SK • 28 August 2014, 08:58 • 2 min
Sýrske vzdušné sily bombardovali hraničný priechod obsadený vzbúrencami

AMMÁN - Sýrske vojenské lietadlá bombardovali dnes pozície islamských militantov v okolí mesta a hraničného priechodu Kunajtra neďaleko Izraelom okupovaných Golanských výšin. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hraničného priechodu, ktorý je jediným medzi Sýriou a Izraelom, sa v stredu po prudkých bojoch údajne zmocnili militanti zo skupiny Front an-Nusra. Bojovníci z Frontu an-Nusra - sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida - spolu so skupinami umiernených vzbúrencov bojujúcimi proti režimu Sýrskeho prezidenta Bašára Asada zaútočili na hraničný priechod v stredu ráno. 
      

Podľa zdroja z islamistickej skupiny Ansár Bajt al-Mukaddas (Prívrženci Jeruzalema), ktorá sa na bojoch o priechod taktiež zúčastnila, si vzbúrenci vydobyté pozície aj napriek intenzívnemu bombardovaniu sýrskymi vzdušnými silami udržali.
      

Hovorca inej skupiny militantov uviedol, že boje v oblasti ležiacej takmer 20 kilometrov od mesta Kunajtra, ktoré kontroluje sýrska armáda, si vyžiadali životy najmenej šiestich vzbúrencov. V priebehu bojov medzi vzbúrencami a sýrskou armádou utrpeli zranenia aj dvaja Izraelčania - vojak a civilista - obaja na Golanských výšinách. Izrael na to reagoval delostreleckou paľbou na dve postavenia sýrskej armády.
      

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že v najnovších bojoch v okolí Kunajtry si vyžiadali životy 20 vojakov sýrskej armády a 14 vzbúrencov. SOHR na základe správ svojich spolupracovníkov v teréne zhromažďuje informácie od všetkých strán zapojených do konfliktu v Sýrii. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona