Sýrske vojenské lietadlo sa zrútilo v bašte Islamského štátu

NETKY.SK • 16 September 2014, 11:56 • 2 min
Sýrske vojenské lietadlo sa zrútilo v bašte Islamského štátu

BEJRÚT - Sýrske vojenské lietadlo dnes havarovalo v meste Rakka, ktoré je hlavnou baštou militantnej skupiny Islamský štát. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na aktivistom.

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii oznámilo, že k zrúteniu stroja v Rakke došlo po piatich náletoch v tejto oblasti. Aktivista, ktorý sa nachádza v Rakke, povedal, že bojovníci islamského štátu použili na vojenské lietadlo protilietadlové zbrane, ale nie je jasné, či to bolo príčinou jeho zrútenia.

 

SOHR a aktivista tvrdia, že lietadlo sa zrútilo na dom. Rodina, ktorá v ňom bývala, pád neprežila. Extrémistická skupina Islamský štát ovládla rozsiahle územia v Iraku s Sýrii. Americké letectvo vykonáva proti skupine nálety v Iraku a plánuje ich rozšíriť aj do Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies