Sýrske vládne sily zaútočili na militantov na periférii mesta Džisr aš-Šugúr

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 10:42 • 2 min
Sýrske vládne sily zaútočili na militantov na periférii mesta Džisr aš-Šugúr

BEJRÚT - Sýrske vládne sily zaútočili dnes na militantov na periférii mesta Džisr aš-Šugúr, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Vládne sily podľa nich uzatvorili všetky cesty vedúce do mesta, ktoré obsadili islamskí militanti v apríli. Vrtuľníky zhadzovali na mesto letáky s výzvou, aby sa militanti vzdali. Sýrske letectvo uskutočnilo 22 náletov, najmä južne od mesta, kde sú vládni vojaci v obkľúčení, informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

 

Sýrsky prezident Bašár Asad 6. mája ubezpečil, že posily čoskoro dorazia do oblasti tohto strategicky dôležitého mesta na severozápade krajiny, v ktorom žilo 50.000 ľudí. Dobytie Džisr aš-Šugúru militantmi, medzi ktorými boli aj ozbrojenci Frontu an-Nusra, sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida, bolo ďalšou výraznou porážkou vládnych síl po tom, ako v marci prišli o kontrolu nad mestom Idlib.

 

Obsadením Džisr aš-Šugúru sa tak militanti po prvý raz od vypuknutia občianskej vojny pred štyrmi rokmi priblížili k pobrežnej provincii Lázikíja, ktorá má pre súčasný režim kľúčový význam a je baštou prezidenta Asada.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies