Sýrske vládne sily vstúpili do mesta Palmýra, ktoré chcú dobyť

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 16:41 • 2 min
Sýrske vládne sily vstúpili do mesta Palmýra, ktoré chcú dobyť

BEJRÚT - Sýrske vládne sily, podporované leteckými útokmi, vstúpili do mesta Palmýra, ktoré je od mája 2014 v rukách teroristov zo skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že sýrske vládne sily dnes prenikli z juhozápadného predmestia Palmýry až do centra mesta.

 

Veľkolepé staroveké mesto Palmýra bolo založené pred tromi tisícmi rokov a nachádza sa na zozname svetového dedičstva UNESCO.

 

"V meste vypukli ostré zrážky medzi oboma stranami," povedal agentúre DPA šéf SOHR Rámí Abdal Rahman. Damask to zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Sýrska armáda začala veľkú ofenzívu s cieľom dobyť Palmýru pred dvoma týždňami. Džihádisti obsadili toto mesto v provincii Homs v máji 2015, čo vyvolalo celosvetové obavy o osud tamojších umeleckých diel.

 

V auguste Islamský štát vyhodil do vzduchu niekoľko slávnych pamiatok v Palmýre, vrátane vyše 2000-ročného chrámu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies