Sýrske vládne sily údajne zabili pri Aleppe vyše 800 militantov

NETKY.SK • 8 August 2016, 08:46 • 2 min
Sýrske vládne sily údajne zabili pri Aleppe vyše 800 militantov

BEJRÚT - Sýrske vládne sily odrazili útoky koalície sunnitských radikálnych skupín Džajš al-Fatah (Dobyvateľská armáda) južne a juhozápadne od mesta Aleppo a za posledných 24 hodín tam zabili vyše 800 militantov a zničili desiatky obrnených vozidiel. Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na správu denníka al-Watan.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka sa sýrske sily pripravujú na operáciu znovu získať pozície na území vojenskej školy na južnom predmestí Aleppa Ramúsa. Stále majú pod kontrolou tamojšiu cementáreň, čím zabraňujú militantom preniknúť do východných oblastí mesta obkľúčených vládnymi silami.

 

Hovorca velenia sýrskych jednotiek odmietol tvrdenia opozičných síl, že militanti dosiahli Šajch Saíd, južné predmestie Aleppa.

 

"Vojenská operácia zameraná na zničenie teroristov a žoldnierov pokračuje a sýrska armáda je odhodlaná poraziť nepriateľa na jeho ceste k Aleppu," uviedol hovorca.

 

Televízna stanica al-Majádín medzitým zverejnila vyhlásenie koalície Dajš al-Fatah o "začiatku bitky za oslobodenie celého Aleppa". Za týmto účelom chce nasadiť na južné predmestia Aleppa svoje jednotky zo susedných provincií Idlib a Hamá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies