Sýrske vládne sily opäť obkľúčili teroristické štvrte Aleppa

NETKY.SK • 4 September 2016, 21:04 • 2 min
Sýrske vládne sily opäť obkľúčili teroristické štvrte Aleppa

BEJRÚT - Sýrske vládne sily a dnes opäť - po druhý raz v priebehu necelých dvoch mesiacov - obkľúčili teroristami kontrolované štvrte vo východnej časti provinčnej metropoly Aleppo. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na informácie povstalcov a aktivistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Teroristami ovládané štvrte vo východnom sektore Aleppa boli prvýkrát obkľúčené 17. júla. V obliehanej oblasti vtedy uviazlo 250.000-300.000 obyvateľov, ktorí zostali odrezaní od dodávok potravín, vody, liekov i elektriny.

 

Teroristickým jednotkám sa však pred mesiacom podarilo obkľúčenie prelomiť a otvoriť novú prístupovú a zásobovaciu trasu do východného sektoru.

 

Situácia sa zmenila dnes, keď sýrske vládne sily a ich spojenci za podpory ruského a sýrskeho letectva dobyli po ťažkých bojoch strategicky významný vojenský komplex Ramúsa na juhozápadnom predmestí Aleppa, čím sa kruh okolo teroristických štvrtí opäť uzavrel.

 

Informáciu potvrdilo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne, ako aj sýrska štátna tlačová agentúra SANA.

 

OSN sa usiluje o to, aby bolo v Aleppe pravidelne uplatňované 48-hodinové prímerie, ktoré by umožnilo dodávky humanitárnej pomoci do povstaleckého východného sektoru i do vládou kontrolovaných západných štvrtí mesta. Snahy o zastavenie paľby však komplikujú protichodné záujmy viacerých svetových a regionálnych mocností, ktoré sa angažujú v sýrskom konflikte.

 

Niektorí analytici sa domnievajú, že bitka o Aleppo rozhodne o výsledku celého sýrskeho konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies