Sýrske vládne nálety zabili za mesiac asi 400 civilistov

NETKY.SK • 19 November 2014, 19:27 • 2 min
Sýrske vládne nálety zabili za mesiac asi 400 civilistov

BEJRÚT - Sýrske letectvo uskutočnilo za posledný mesiac skoro 1600 náletov, pričom o život tak pripravilo takmer 400 civilistov.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovala Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv so sídlom v Británii, podľa ktorej ďalších asi 1500 ľudí utrpelo zranenia. Sýrske vládne letectvo útočilo bojovými lietadlami a helikoptérami, z ktorých zhadzovali aj barelové bomby naplnené šrapnelmi a výbušninami. Nálety zasiahli provincie Hamá, Idlíb, Halab, Dajr az-Zaur a Daraá ako aj okolie Damasku. Sýrske letectvo útoky zintenzívnilo potom, čo Američanmi vedená koalícia odštartovala koncom septembra v Sýrii nálety proti pozíciám radikálnej skupiny Islamský štát. Podľa analytikov chce režim prezidenta Baššára al-Asada oslabiť umiernené povstalecké skupiny bojujúce proti vláde aj proti Islamskému štátu, kým im Spojené štáty poskytnú výcvik a vojenské vybavenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies