Sýrske vládne letectvo pri nálete zabilo jedného z veliteľov IS

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 19:00 • 2 min
Sýrske vládne letectvo pri nálete zabilo jedného z veliteľov IS

BEJRÚT - Pri nálete sýrskeho vládneho letectva na lokality v strednej časti Sýrie prišiel o život jeden z veliteľov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) dnes informovalo, že veliteľ IS Ábi Ammar al-Džazráwí prišiel o život pri útoku vládneho letectva v okolí mesta Hamádí Umar, ktoré leží 50 kilometrov juhozápadne od mesta Hama.

 

Džazráwí bol guvernérom jednej z provincií na území kontrolovanom IS. Spolu s ním pri nálete zahynulo najmenej 26 príslušníkov IS, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na SOHR, podľa ktorého nie je jasné, či Džazráwí prišiel o život dnes alebo uplynulý piatok.

 

Podľa sýrskych médií bol pri nálete zničený aj konvoj vojenských vozidiel.

 

Spojenými štátmi vedená koalícia, ktorá od leta zo vzduchu útočí na pozície IS v Sýrii a Iraku, odmieta myšlienku spolupracovať pri náletoch s armádou sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona