Sýrske pozemné sily zaútočili s ruskou vzdušnou podporou na pozície vzbúrencov

NETKY.SK • 7 Október 2015, 11:15 • 2 min
Sýrske pozemné sily zaútočili s ruskou vzdušnou podporou na pozície vzbúrencov

BEJRÚT - Sýrske pozemné jednotky s podporou ruského letectva uskutočnili dnes viacero útokov na pozície vzbúrencov v Sýrii. Podľa agentúry Reuters ide o prvú koordinovanú operáciu oboch krajín od minulej stredy, keď sa do bojov v Sýrii zapojilo Rusko.

slovakia

left justify in out

Ruské letectvo podniklo dnes útoky v niektorých častiach severozápadnej provincie Hamá a v priľahlých oblastiach provincie Idlib. Ich cieľom boli najmä oblasti ležiace pozdĺž diaľnice, ktorá spája juh Sýrie s jej severom a na západe krajiny prechádza dôležitými mestami, uviedol šéf humanitárnej organizácie SOHR Rámí Abdal Rahmán. Pri útokoch raketami zem-zem boli podľa SOHR zasiahnuté najmenej štyri bojové postavenia vzbúrencov a v tejto oblasti stále prebiehajú prudké pozemné boje.

 

"Informácie o postupe pozemných (vládnych) síl zatiaľ nemáme, ale pri leteckých útokoch boli zasiahnuté vozidlá a základne vzbúrencov," povedal Abdal Rahmán.

 

Agentúra Reuters priniesla minulý týždeň informáciu, že spojenci sýrskeho prezidenta Bašára Asada vrátane iránskych síl pripravujú v Sýrii pozemnú ofenzívu, ktorej cieľom je podpora sýrskych vládnych jednotiek v boji proti vzbúrencom. Podľa SOHR, ktorého aktivisti sledujú dianie priamo v Sýrii, sa dnešného pozemného útoku zúčastnili "sily režimu" a ich spojenci bez viditeľnej angažovanosti ruských jednotiek.

 

Rusko, ktoré je hlavným spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, podniká už týždeň vzdušné útoky v Sýrii, pričom Moskva tvrdí, že bombarduje výlučne pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies